Simavi & EARTH Water '100% Seksvrij Water'

Donatie: 50.000

Simavi en EARTH Water kondigen '100% Seksvrij Water' aan om aandacht te vragen voor vrouwen in de watercrisis.

Amsterdam - Ontwikkelingsorganisatie Simavi en social enterprise EARTH Water bundelen hun krachten met de verkoop van '100% Seksvrij Water' in 2024. Met dit limited edition drankkarton vragen de organisaties aandacht voor de ongemakkelijke waarheid dat miljoenen vrouwen en meisjes seksueel geweld ondervinden door de nijpende watercrisis.
 

Sabine Brusse, Simavi: 'Wij vinden het onacceptabel dat vrouwen geconfronteerd worden met o.a. seksueel geweld tijdens het halen van water. In landen als Bangladesh en Kenia zetten vrouwen soms zelfs (nood)gedwongen hun lichaam in om aan water te komen voor hun familie.
 
'100% Seksvrij Water' zal in het voorjaar van 2024 verkrijgbaar zijn voor consumenten op festivals, voor afnemers van EARTH Water, en zichtbaar zijn door heel Nederland. Als start van de samenwerking heeft EARTH Water tijdens Water & Wine op Amsterdam Dance Event een cheque van 50.000 euro aan Simavi overhandigd. De campagne vormt onderdeel van het werk van Simavi waarin gender based violence in relatie tot water en onveilige toiletten onder de aandacht wordt gebracht. Met EARTH Water werken we aan meer bewustwording over de gevolgen - én de wateroplossingen - van de watercrisis vanuit het perspectief van vrouwen en meisjes.'

deel op facebook deel op twitter deel op linkedin