Projecten

Wij hebben, mede met de hulp van onze partners, reeds een bedrag van ruim
€  1.863.448,35 kunnen doneren. Hiermee zijn verschillende waterprojecten gefinancierd. Wij werken vanuit het EARTH gedachtengoed vanaf 2007 en hebben de eerste drie jaar donaties gedaan aan verschillende partners. In 2011 is gekozen om enkel nog maar waterprojecten te financieren. Hieronder vindt u een overzicht van een groot aantal projecten gerealiseerd door EARTH Water.

 • Simavi & EARTH Water '100% Seksvrij Water'

  Simavi & EARTH Water '100% Seksvrij Water'

  Donatie: 50.000

  Simavi en EARTH Water kondigen '100% Seksvrij Water' aan om aandacht te vragen voor vrouwen in de watercrisis.

  Amsterdam - Ontwikkelingsorganisatie Simavi en social enterprise EARTH Water bundelen hun krachten met de verkoop van '100% Seksvrij Water' in 2024. Met dit limited edition drankkarton vragen de organisaties aandacht voor de ongemakkelijke waarheid dat miljoenen vrouwen en meisjes seksueel geweld ondervinden door de nijpende watercrisis.
   

  plus icon
 • Water by Women

  Water by Women

  Donatie: €15.000 

  Zoals je wellicht meegekregen hebt zijn wij afgelopen zomer, in samenwerking met Niels van Weerdenburg, gestart met Artivist een platform dat kunst combineert met de SDG doelen. Voor doel 6 - schoon drinkwater & sanitatie voor iedereen - is er de afgelopen tijd kunst verkocht dat geïnspireerd is op dit onderwerp. Mede dankzij de verkoop van verschillende kunstwerken kunnen wij met trots aankondigen dat er €15.000 is gedoneerd aan het Water by Women project in Nepal!

  plus icon
 • Update LiveBuild

  Update LiveBuild

  Donatie: €50.000

  Sinds 2015 is LiveBuild een van de organisatie waaraan we jaarlijks doneren. Ook dit jaar hebben we een mooi bedrag van 50.000 kunnen doneren tijdens Water & Wine.

  Stichting LiveBuild zet zich in voor het bouwen van water-en onderwijsvoorzieningen in Kameroen. Het ultieme doel is dat dorpsbewoners kunnen voorzien in hun eigen basisbehoeften zodat ook zij hun volle kracht kunnen benutten om het leven van zichzelf en dat van anderen te verbeteren.

  plus icon
 • Project Tjommie

  Project Tjommie

  Donatie: €6000

  Goed nieuws uit Zuid-Afrika! Met een donatie van €6000 hebben wij Tjommie kunnen helpen met het plaatsen van twee watertanks die toegang tot schoon drinkwater geven aan ruwweg 1000 gezinnen. Tjommie staat in het zuid-Afrikaans voor “Vriend”, door de slechte leefomgeving voor de kinderen daar kan een vriend die hulp biedt van levensbelang zijn! Helaas zijn de effecten van de COVID pandemie ook hier te merken. Vandaar dat de hulp helaas nog harder nodig is dan voorheen. Beter een Afrikaanse “Tjommie” dan een goede buur!

  plus icon
 • Livebuild Kameroen 2015 - heden

  Livebuild Kameroen 2015 - heden

  Donatie: € 167.500

  Sinds 2015 is LiveBuild 1 van de 2 organisaties waaraan we jaarlijks structureel doneren.

  Stichting LiveBuild zet zich in voor het bouwen van water-en onderwijsvoorzieningen in Kameroen. Het ultieme doel is dat dorpsbewoners kunnen voorzien in hun eigen basisbehoeften zodat ook zij hun volle kracht kunnen benutten om het leven van zichzelf en dat van anderen te verbeteren.

  plus icon
 • EARTH & Starbucks Ethiopie en India

  EARTH & Starbucks Ethiopie en India

  Donatie: €25.000

  De twee scholen die EARTH samen met Starbucks ondersteund maken deel uit van Splash’s WISE - WASH in Schools for Everyone - project. Het doel van het WISE project is om iedere staatsschool in Addis Ababa (Ethiopie) en Kolkata (India) te voorzien van een betere sanitatie en infrastructuur, maar ook om op deze scholen te onderwijzen over hygiëne en informatie voorziening over menstruatie. Het doel is om 1 miljoen kinderen bereikt te hebben voor het jaar 2023.

  plus icon
 • Splash China 2013 - heden

  Splash China 2013 - heden

  Donatie: € 705.561,75

  Sinds 2010 werken we al samen met Splash. Inmiddels is dit een structurele samenwerking, waarbij EARTH Concepts jaarlijks minimaal een donatie doet van 50.000 dollar. Door de samenwerking met het Magazine Lohas - Charity Event - komt daar jaarlijks gemiddeld 75.000 EUR bovenop.

  plus icon
 • Splash China 2012

  Splash China 2012

  Water voor instellingen met gehandicapte kinderen.

  Donatie: € 25.000

  Met dit project hebben 7 instellingen in China die gehandicapte kinderen opvangen waterreinigingsystemen en waterpunten kunnen bouwen waar 2100 kinderen mee geholpen zijn.

  plus icon
 • Mocca d'Or Foundation

  Mocca d'Or Foundation

  Donatie €87.500

  De Mocca d'Or Foundation is opgericht toen we EARTH Coffee zijn gaan verkopen. De focus van de foundation ligt op het ondersteunen van projecten in gebieden waar onze koffie wordt geproduceerd.

  plus icon
 • Splash China 2011-2012

  Splash China 2011-2012

  Donatie: € 50.000

  Sinds 2010 doneren we jaarlijks een groot bedrag aan Splash China. Zij zorgen voor schoon drinkwater op (wees- & gehandicapten)scholen.

  plus icon
 • Splash China 2010

  Splash China 2010

  Water project voor migrant scholen - China

  Donatie: € 23.165

  De scholen waar dit project voor is ontstaan hebben veel problemen gehad met de kwaliteit van het drinkwater in China. Dit project heeft ervoor gezorgd dat er waterreiniginginstallaties en drinkwaterpunten zijn geplaatst voor 10 scholen. Door de waterinstallaties zullen 8000 kinderen nu schoon drinkwater hebben.

  plus icon
 • Olguluglui Rivier Project in Kenia

  Olguluglui Rivier Project in Kenia

  Donatie: € 113.166

  Arkefly, Eurosonic, Rock&Run2013 en EARTH Concepts hebben met dit project het doel om de rivier in Kaijado, Kenia terug te brengen in de oude staat om het gebied opnieuw te laten begroeien. 

  Door de klimaatverandering en het korte regenseizoen is het gebied namelijk steeds droger geworden wat schade brengt aan de dieren en Masai dorpsbewoners die er leven.

  plus icon
 • Malawi: Loodgieters opleiding Sympany

  Malawi: Loodgieters opleiding Sympany

  Donatie: € 6.000

  EARTH Concepts heeft in eerste instantie een bedrag gedoneerd van € 1.000 aan Ms. Earth Nederland, evenals ambassadrice van Sympany, als support voor de ‘Run for Water’. In samenwerking met Eurotoques en Bagels&Beans is er nogmaals € 5.000 gedoneerd voor dit project in Malawi.

  plus icon
 • Sri Lanka Home of Hope

  Sri Lanka Home of Hope

  Donatie: € 38.100

  Door de samenwerking met De Parade en Denios hebben wij verschillende donaties kunnen doen aan Home of Hope in Sri Lanka. Home of Hope is een huis voor weeskinderen uit oorlogsgebied. Inmiddels bieden zij een thuis aan meer dan 100 kinderen.

  plus icon
 • Drinkwater- en Sanitair te Arnakot Nepal

  Drinkwater- en Sanitair te Arnakot Nepal

  Donatie: € 37.500

  EARTH Water en ISS Catering werken sinds 2013 samen. Naast de EARTH Water donatie wordt er jaarlijks namens ISS een vast bedrag per flesje aan een drinkwaterproject gedoneerd. Ditmaal is de bijdrage gebruikt ter ondersteuning van het Unica Foundation project.

  plus icon
 • Sri Lanka Home of Hope

  Sri Lanka Home of Hope

  Donatie: € 5.000

  Het ‘Home of Hope’ weeshuis in Sri Lanka biedt huisvesting aan 100 kinderen die uit oorlogsgebied komen. Door dit project kunnen de 100 kinderen veilig naar school inclusief studiemateriaal en uniform.

  plus icon
 • Vluchtelingenkampen in Soedan & Ethiopie

  Vluchtelingenkampen in Soedan & Ethiopie

  Donatie: € 71.750

  In vluchtelingenkamp Abuda in Oost-Soedan is er een waterleidingnetwerk geïnstalleerd, waar 3688 vluchtelingen gebruik van kunnen maken. Ook in het Shimelba vluchtelingenkamp in Ethiopië hebben ze met de donatie van EARTH Concepts diverse voorzieningen kunnen aanschaffen. 

  plus icon
 • The Max Foundation Bangladesh

  The Max Foundation Bangladesh

  Donatie: € 11.700

  Stichting Max bestrijdt kindersterfte met kleinschalige drinkwater- en sanitatieprojecten in de meest afgelegen en arme gebieden van Bangladesh. De combinatie van het slaan van waterputten, het aanleggen van sanitatie en het geven van voorlichting over hygiëne is de meest effectieve manier om de groostste oorzaak van kindersterfte te bestrijden.

  plus icon
 • Walk The World

  Walk The World

  Donatie: € 8.200

  Tijdens de Walk The World is een tocht van 5km afgelegd door tienduizenden mensen verdeeld over 80 landen. De 5 km is tevens de afstand die een kind in een ontwikkelingsland gemiddeld aflegt van huis naar school. In Nederland zijn Unilever en TNT, tevens trouwe afnemers van EARTH Water, hoofdsponsor van deze loop.

  plus icon
 • Luís Figo Foundation

  Luís Figo Foundation

  Donatie: € 7.500

  EARTH Concepts heeft een donatie gegedaan aan de Foundation van de EARTH-Ambassadeur Luís Figo. Deze foundation met de bekende Portugese voetballer Luís Figo als voorzitter en ondersteunt vele sociale projecten wereldwijd. 

  plus icon
 • Haíti

  Haíti

  Donatie: € 72.475

  Met behulp van onze partners in Noord-Amerika, Tradedoubler Strandvolley en Voque Taiwan, hebben we een donatie kunnen doen aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

  plus icon
 • Vluchtelingen Georgie

  Vluchtelingen Georgie

  Donatie: € 32.500

  Dankzij de samenwerking tussen TAPPS Strandvolleybal toernooi en EARTH Concepts zijn vele vluchtelingen en ontheemden in Georgië voorzien van non-food items als jerry-cans, kooksets en dekens.

   

 • Darfur Vluchtelingenkamp

  Darfur Vluchtelingenkamp

  Donatie: € 25.000

  Samen met Avenance hebben wij een project gesteund om de vluchtelingen in Darfur aan schoon drinkwater te helpen. 

  Na de verkoop van het eerste pak Earth Water overhandigde Paul Wortelboer een cheque ter waarde van € 25.000,- aan Sophie de Jonckheere van de UNHCR.

  plus icon
 • Schoon water voor Home of Hope kinderen

  Schoon water voor Home of Hope kinderen

  Donatie: € 5.000

  Het ‘Home of Hope’ is een weeshuis in Sri Lanka. Onze donatie draagt bij aan een veilige omgeving voor de 100 kinderen uit oorlogsgebied.

  plus icon
 • Regenwaterfiltering in Ethiopie en vluchtelingenkamp Somalie

  Regenwaterfiltering in Ethiopie en vluchtelingenkamp Somalie

  Donatie: € 30.000

  Dankzij de samenwerking tussen TAPPS Strandvolleybal toernooi en EARTH Concepts is er een donatie gedaan waardoor de leefomstandigheden in Ethiopië en Somalië vooruit gaan. 

  plus icon
 • Brunapeg water & voorzieningen

  Brunapeg water & voorzieningen

  Donatie: € 21.458

  De basisschool en middelbare school in Zuid-Matabeleland in Zimbabwe, Afrika, hadden samen 1 watertap die ook gebruikt werd door het ziekenhuis. Door dit project hebben beide scholen, leraren thuis en de kerk goede watervoorzieningen gekregen los van het ziekenhuis. Naast de water installaties hebben de kinderen en leraren cursussen in hygiëne gekregen.

  plus icon
 • Waterfilters voor families in Mozambique

  Waterfilters voor families in Mozambique

  Donatie: € 8.000

  Dit project maakt mogelijk dat 800 families in het Monapo district, Mozambique gebruik kunnen maken van een ‘Siphon Tulip (water)filter’ waardoor er schoon en veilig water gebruikt kan worden. Meer dan 80% van de mensen ervaart ziektes zoals diarree, cholera en malaria door een gebrek aan schoon water.

  plus icon
 • We Care Foundation

  We Care Foundation

  Donatie: € 7.500

  De We Care Foundation, een initiatief van HotelloTOP, haalt al sinds 2007 geld op in samenwerking met de Nederlandse hospitality branche voor ?organisaties die zich inzetten voor mensen waarvoor gastvrijheid geen normaal begrip is. 

  plus icon
 • Waterputten in Malawi

  Waterputten in Malawi

  Donatie: € 7.400

  Dit project heeft voor 12 Elephant waterpompsystemen gezorgd in Malili, Malawi. Per pomp worden 250 mensen van 40 liter water per dag per persoon voorzien. 

  plus icon
 • Sanitaire voorzieningen in Liberia

  Sanitaire voorzieningen in Liberia

  Donatie: € 5.020

  Na veertien jaar lang te hebben geleden onder een burgeroorlog kan de bevolking van Liberia weer ademen. Het is tijd voor een wederopbouw waarbij gezondheid en hygiëne boven op het lijstje van prioriteiten staan. Door middel van 110 nieuwe sanitaire voorzieningen worden ziektes voorkomen.

  plus icon
 • Drinkwater school Ban Nalau

  Drinkwater school Ban Nalau

  Donatie: € 4.500

  In samenwerking met HOAT en de Parade, zijn er regenwater reinigingssystemen geplaatst om meer dan 1000 kinderen op scholen in de Buriram provincie in Thailand te voorzien van schoon drinkwater. Na de installaties van de reinigingssystemen en uitleg over hoe belangrijk het gebruik van schoon water is, is het aantal kinderen dat ziek werd flink gedaald.

  plus icon
 • Schoon drinkwater en empowering women

  Schoon drinkwater en empowering women

  Donatie € 11.740

  Dit project in Ethiopië stelt 2 waterbronnen in veiligheid, creëert 2 waterdistributiepunten en vrouwen worden getraind in sanitaire voorzieningen, gezondheidszorg, tuinbouw en kleinschalige bedrijfsactiviteiten. Op deze manier maken 4800 mensen gebruik van nieuwe sanitaire voorzieningen.

  plus icon
 • Vluchtelingenkamp Somalia

  Vluchtelingenkamp Somalia

  Donatie € 13.500

  Het vluchtelingenkamp in Somalië werd door de beperkte woonmogelijkheden een permanente woonplek voor velen: het Internally Displaced People camp. Het project heeft ervoor gezorgd dat er toiletten en watervoorzieningen gebouwd konden worden om 2500 mensen te voorzien van schoon water en om ziektes te reduceren.

  plus icon
 • Stichting Che Amigo

  Stichting Che Amigo

  Donatie: € 500,-

  Stichting Che Amigo werft fondsen in Nederland voor educatieve projecten in Argentinië. Ze geven financiële steun, training en brengen mensen met elkaar in contact. 

  plus icon
 • Keramische waterfilter productie

  Keramische waterfilter productie

  Donatie: € 20.596

  Het project steunt vertegenwoordigers van de ‘Prespot’ pottery centre in Kameroen om een training te verkrijgen in Cambodia voor de productie en implementatie voor keramische waterfilters.

  plus icon
 • Sanitair School Program

  Sanitair School Program

  Donatie: € 10.700

  Het project verzorgt 3 lagere scholen in Njombe, Tanzania met goede sanitaire voorzieningen en training in persoonlijke hygiëne voor ongeveer 1600 kinderen tussen de 7-14 jaar.

  plus icon
 • The 'Lave Main' voor scholen

  The 'Lave Main' voor scholen

  Donatie: € 1.365

  In samenwerking met ASAP worden systemen geïnstalleerd op lagere scholen in Bobo Dioulasso, Burkina Faso. Deze systemen hebben zij samen met loodgieters (en tweedehands materialen) ontwikkeld voor kinderen om hun handen te wassen. 

  plus icon