Mocca d'Or Foundation

Mocca d'Or Foundation

Donatie €64.000

De Mocca d'Or Foundation is opgericht toen we EARTH Coffee zijn gaan verkopen. De focus van de foundation ligt op het ondersteunen van projecten in gebieden waar onze koffie wordt geproduceerd.

De Mocca d'Or Foundation

Met de introductie van onze Earth Coffee is een stichting opgericht, de Mocca d’Or Foundation. Het doel van deze stichting is een aantal goede doelen te ondersteunen. Dit doen wij op twee manieren: We doneren in samenwerking met Earth Concepts (van het bekende Earth Water) aan verschillende waterprojecten.  Daarnaast doneren we via de Mocca d’Or Foundation aan projecten die direct een verbetering opleveren in de levensomstandigheden van de lokale bevolking in de koffieproducerende landen.

Een overzicht van de projecten die tot nu toe mogelijk zijn gemaakt door de verkoop van Earth koffie:

2017 | WORLD SERVANTS | € 3.500,-
Vier Nederlandse jongeren gingen in hun zomervakantie 3 weken naar Mboboli in Zambia
om met WORLD SERVANTS klaslokalen te bouwen voor 447 kinderen. Op eigen kosten
hebben zij zich ingezet voor een betere wereld. Mocca d’Or heeft een bijdrage geleverd aan
de bouwkosten van de klasloken.

2017 | BOREHOLES | € 3.500,-
Schrijfster en Libelle columniste Wieke Biesheuvel woont en werkt in Zambia waar zij, samen
met lokale aannemers en dorpsbewoners Boreholes aanlegt waardoor er schoon
drinkwater ter beschikking komt voor de lokale bevolking. De Mocca d’Or Foundation heeft hierbij
één waterput gefinancieerd.

2014-2017 | AYUDA MAYA | Totaal € 12.500,-

Door de aanleg van waterleidingen in verschillende Maya gemeenschappen in Guatemala hebben de allerarmsten beschikking gekregen over schoon drinkwater naast de deur.

2016 | STICHTING KIDS IN CRISIS FOUNDATION | € 8.500,-

De aanleg van een waterput met een pomp die wordt aangedreven door zonne-energie, waardoor schoon drinkwater beschikbaar komt voor de mensen in Nigeria en voldoende water voor het koffieproject dat daar is opgezet.

2016 | BONDO KIDS | € 1.000,-

Zet zich in voor de revalidatie van jongeren en kinderen in Kenya. De Mocca d’Or Foundation kon aan een noodoproep gehoor geven door een bijdrage te leveren aan het repareren van een kapotte watertank.

2015 | V!VE L’INITIATIVE  | € 5.000,-

Richt zich op het vergroten van de economische kracht van meisjes en vrouwen. De Mocca d’Or Foundation heeft een bijdrage geleverd aan de bouw van latrines bij een school in Ghana, waardoor de kinderen in een gezonde en hygiënisch situatie kunnen bouwen aan hun toekomst!

2015 -2016 | SCHOOLPROJECT ETHIOPIE | Totaal € 10.000,-

Met de aanleg van onder andere een koffieplantage worden de schoolkosten gefinancierd, waardoor de allerarmste kinderen in West-Ethiopië de kans krijgen om onderwijs te volgen. Met de steun aan de bouw van een schuur, voor de opslag van koffiebonen, kan de financiële positie van de koffieplantage op de lange termijn verbeteren.

2013-2015 | EFICO FOUNDATION | Totaal € 20.000,-
Nieuwe kachels en toiletvoorzieningen in de koffiegemeenschap van San Rafael Las Flores, Guatemala. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met de EFICO FOUNDATION. 

deel op facebook deel op twitter deel op linkedin

Mocca D'or Foundation

Mocca D'or Foundation

Met de introductie van Earth Coffee bij Mocca d'Or is een speciale stichting opgericht, namelijk de Mocca d’Or Foundation. Deze stichting ondersteunt goede doelen.

Door de samenwerking met Mocca d'Or wordt er meer geld gedoneerd aan waterprojecten. Daarnaast doneert de Mocca d'Or foundation ook aan projecten die direct een verbetering opleveren voor de levensomstandigheden van de lokale bevolking op de koffieplantages.

De Mocca d'Or Foundation ondersteunt momenteel:

Project 1:
Nieuwe kachels en toiletvoorzieningen in de koffiegemeenschap van San Rafael Las Flores, Guatemala. 

Project 2:
Drinkwater via een nieuw waterleidingsysteem in Se’Balam, Guatemala. 

Project 3:
41 kranen met drinkwater voor 40 families en 1 school in Sierra de Chama, Guatemala. 

Project 4:
Door onder andere de aanleg van een koffieplantage wordt een basisschool in Dhanka, West-Ethiopië uitgebreid. Dit geeft de allerarmste kinderen daar de mogelijkheid tot het volgen van onderwijs. Door (betere) scholing komt er meer kans op werk voor de lokale bevolking. 

Voor meer informatie over de Mocca d'Or Foundation klik hier!

deel op facebook deel op twitter deel op linkedin