Drinkwater school Ban Nalau

Donatie: € 4.500

In samenwerking met HOAT en de Parade, zijn er regenwater reinigingssystemen geplaatst om meer dan 1000 kinderen op scholen in de Buriram provincie in Thailand te voorzien van schoon drinkwater. Na de installaties van de reinigingssystemen en uitleg over hoe belangrijk het gebruik van schoon water is, is het aantal kinderen dat ziek werd flink gedaald.

Thaise scholen hebben een grote oppervlakte, waardoor regenwater makkelijk opgevangen kan worden. Dit werd dan ook al jaren gedaan. Er was echter een probleem: de tank waar het water in terecht kwam was niet goed afgesloten, waardoor er allerlei dieren en bacteriën in terecht kwamen. Zo waren er larven van vliegen en muggen, kakkerlakken en zelfs hagedissen die in het water zaten. Daarnaast kwam er ook vogelpoep in, waardoor het water vol bacteriën zoals E.coli en coliform. Een gevaarlijke, ongezonde mix dus. De kinderen dronken dus water dat maanden stilstond in onafgesloten tanks die veel schadelijke bacteriën bevatten.

Het systeem dat er nu staat reinigt het water en doodt de schadelijke bacteriën, waardoor het water nu als schoon drinkwater te gebruiken is. 80% van het systeem is lokaal geproduceerd, de andere 20% is uit Nederland geïmporteerd. Testen laten zien dat het water nog steeds schoon blijft, dat er minder kinderen ziek worden en dat de algemene kennis over gezondheid verhoogd is.

Lees meer over dit project

deel op facebook deel op twitter deel op linkedin