Schoon drinkwater en empowering women

Donatie € 11.740

Dit project in Ethiopië stelt 2 waterbronnen in veiligheid, creëert 2 waterdistributiepunten en vrouwen worden getraind in sanitaire voorzieningen, gezondheidszorg, tuinbouw en kleinschalige bedrijfsactiviteiten. Op deze manier maken 4800 mensen gebruik van nieuwe sanitaire voorzieningen.

Dit project is erop gericht om gelijkheid tussen man en vrouw te promoten. Het is voor vrouwen op dit moment namelijk een taak om water te moeten halen, waarbij het water ook nog vervuild is. Daardoor worden mensen ziek en ook het verzorgen van zieken is een vrouwentaak. Water halen en zieken verzorgen kosten beiden veel tijd, waardoor er weinig tijd overblijft voor de vrouwen zelf en hun ontwikkeling. Door samen met ongeveer 200 vrouwen de waterbronnen in veiligheid te stellen en de distributiepunten op te bouwen verbetert de economische situatie en gezondheid van vrouwen in Ethiopië.

Tegelijkertijd worden ook 4800 anderen geholpen door de toegang tot schoon drinkwater in Lemlem Cheffe en Girmiabo Kebeles.

Lees meer over dit project

deel op facebook deel op twitter deel op linkedin