Livebuild Kameroen 2015 - heden

Donatie: € 167.500

Sinds 2015 is LiveBuild 1 van de 2 organisaties waaraan we jaarlijks structureel doneren.

Stichting LiveBuild zet zich in voor het bouwen van water-en onderwijsvoorzieningen in Kameroen. Het ultieme doel is dat dorpsbewoners kunnen voorzien in hun eigen basisbehoeften zodat ook zij hun volle kracht kunnen benutten om het leven van zichzelf en dat van anderen te verbeteren.

Update:
Afgelopen Oktober hebben we tijdens ons Water&Wine 2021 weer een donatie mogen doen aan het livebuild project ter waarde van €25.000. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een video om alle updates in kaart te brengen. De video over de updates komen zo spoedig mogelijk online. 

   
Algemeen:
De 5 dorpen waar gewerkt wordt aan de watervoorzieningen zijn: Kake II, Small Ekombe, Diffa, Marumba I, Marumba II. LiveBuild, met financiële steun van EARTH Water, helpt deze dorpen met in totaal 17.500 mensen een duurzaam watersysteem te realiseren. Sinds vorig jaar zijn de waterput in Kake II en het waterbedrijf KASEMA operationeel.

     

"Mijn droom is dat er in het Zuid-Westen van Kameroen alle dorpen een watersysteem hebben met schoon drinkwater. Dat er om de honderd meter een kraan staat." - projectleider Eyole

Bekijk hier de projecten van LiveBuild.

CHIP
Door middel van het door EARTH concepts georganiseerde ‘Rock and Run’ evenement, de donatie van Ziggo Dome en Taste of Christmas zijn wij in staat geweest te doneren aan het LiveBuild project 'Children’s Hygiene Intervention Program (CHIP)'. Ook in 2015 waren wij bezig om geld op te halen voor dit prachtige project, dit deden we wederom in samenwerking met de Rock and Run.

We hebben hiermee het doel om kindersterfte als gevolg van vervuild water met minimaal 20% te laten afnemen. Klik hier voor meer informatie over dit project van LiveBuild.

Volg alle projecten op www.livebuild.org en kijk voor alle filmpjes in onze Gallery.

 

deel op facebook deel op twitter deel op linkedin