Drinkwater- en Sanitair te Arnakot Nepal

Donatie: € 37.500

EARTH Water en ISS Catering werken sinds 2013 samen. Naast de EARTH Water donatie wordt er jaarlijks namens ISS een vast bedrag per flesje aan een drinkwaterproject gedoneerd. Ditmaal is de bijdrage gebruikt ter ondersteuning van het Unica Foundation project.

Arnakot ligt in een onherbergzaam gebied in Nepal, een plaatsje met ongeveer 1500 inwoners dat tot voor kort geen toegang had tot schoon drinkwater en te kampen had met slechte hygiënische omstandigheden. De inwoners beschikken over drie waterpunten die maar gedeeltelijk water geven. Gemiddeld is men twee keer per dag meer dan 2,5 uur onderweg om een kruik met water te vullen.

Met dit project is er in samenwerking met lokale bedrijven en het Nepalese Rode kruis een nieuw drinkwatersysteem geïnstalleerd en zijn er gelijktijdig 176 toiletten geplaatst om de hygiëne te verbeteren.

Kwalitatief hoogstaande pompen, een leidingnet van 19 kilometer en 41 tappunten gaan de bevolking van vers en veilig drinkwater voorzien. Het water wordt van een laag gelegen bron circa 400 meter omhoog gepompt . Door het plaatsen van transformatoren, 35 palen en 4000 meter kabel kan een waterkrachtcentrale op een kilometer afstand worden gebruikt als stroomvoorziening voor de pompen. 

deel op facebook deel op twitter deel op linkedin