Corona Cup: Dennis van den Berg / JACK

De Corona Cup is een initiatief van EARTH Concepts en the Cityguys, om in deze lastige tijden positieve berichten de wereld in te brengen. De nominaties voor de Cup lopen zolang de crisis voortduurt. Na alle mooie inzendingen tot nu toe hebben we besloten dat iedereen een winnaar is, daarom lichten we de komende tijd de leukste initiatieven uit via deze korte interviewtjes. Dus heb jij een prachtig, inspirerend, vrolijkmakende persoon, bedrijf of concept die in het zonnetje gezet verdient te worden? Nomineer deze dan HIER!

Dennis van den Berg is een Rotterdamse ondernemer met als laatste project JACK Rotterdam. Een restaurant en bar die het meest in de buurt komt van het Hard Rock concept, maar dan van de Dance. Zijn zaak hangt vol met dance memorabilia. Denk aan gesigneerde LP's, een muur met handtekeningen, tientallen unieke foto's, een toilet die is omgebouwd tot disco en nog heel veel meer. Combineer dit met heerlijk eten en iedere avond is een top avond.

Dennis van den Berg!! Ben op meerdere feestjes/diners bij hem geweest de afgelopen periode. Mooi om te zien hoe hij voorop in de strijd gaat en zelf loopt te bakken, serveren en schenken.

Dennis en zijn team van JACK! Zo hebben ze na de eerste lockdown hun overige eten gedoneerd omdat ze dit niet op kregen door de eerste maatregelen. Mooi gebaar en met hun positiviteit verdienen ze wat mij betreft die cup.

Wat was je eerste reactie na de eerste strenge maatregelen?

Dan ga ik terug naar de eerste lockdown. Zonder te weten wat ons toen te wachten stond schiet je toch in een soort survival modus en ga je kijken naar wat wel kan. Wij hebben toen bewust gekozen om niet te gaan bezorgen omdat we pas net waren gestart als restaurant. We vonden zelf dat we nog te weinig bekendheid hadden om daar wat mee te doen. Toen we in juni open mochten wisten we ook niet echt wat we daar mee aan moesten want met 30 gasten kun je in principe niet zo heel veel. We zijn wel altijd positief gebleven, want de instelling is toch vooral dat je niet kunt verwachten dat er allerlei positieve dingen op je pad komen als je zelf in een enorme negatieve vibe blijft hangen. Echter begon toen langzaam het plan vorm te krijgen om de samenwerking met de eventsector te zoeken en zodoende mooie events te organiseren binnen de regels van het RIVM. Dat gaf een enorme boost en zo zijn we de zomer door gevlogen.

Wat was je hoogtepunt van de zomer? En wat was je dieptepunt?

De zomer had meerdere hoogtepunten zelfs. De dankbaarheid van onze gasten om de events die we hebben georganiseerd. Het gevoel dat we ze daarmee hebben gegeven, een gevoel dat zoveel mensen op dit moment moeten missen. Het dieptepunt is de aankondiging van nieuwe maatregelen en de beperkingen die we opgelegd hebben gekregen. Waar we in eerste instantie zelfs met 30 gasten nog een verdienmodel konden creëren wordt het met een totale lockdown wel erg lastig.... Maar! Niet onmogelijk.

Hoe blijf je zelf positief en hoe hou je de mensen om je heen positief?

Ik hoor van mensen om me heen dat ik soms op het irritante af positief ben.... Vooral omdat ik zoals hierboven beschreven heb van mening ben dat je niet kunt verwachten dat er positieve dingen op je pad komen als je zelf in een negatieve energie gaat hangen. Vooral proberen te denken in wat wel kan. Wees creatief! Er kan altijd wel iets en het geeft een enorme kick om dat over te brengen op de mensen om je heen om zo samen tot nieuwe inzichten en mooie plannen te komen.

Wat kunnen we van jou verwachten de komende periode?

Het grote verschil met de eerste lockdown is dat er nu een heel plan klaar ligt wat we kunnen oppakken zodra we weer wat mogen. Het is nu 1 dag rondbellen en we hebben weer een volle agenda met gave events. Kwestie van tijd en we kunnen weer los. Daarnaast zitten we uiteraard niet stil. Er kan nog zoveel ondanks de beperkingen. Denk aan bezorging, maar dan wel op z'n JACK's want wij willen het toch net even anders doen dan de rest. Denk aan Sinterklaas boxen, Kerst pakketten, een heuse JACK's Walk Thru (ipv Drive Thru) waarbij gasten die hun eten op komen halen kunnen genieten van een mini festival experience. We zijn bezig om een onwijs gaaf Festival Spel (ala ganzenbord) te ontwikkelen. Kortom er is ontzettend veel te doen!

Is er nog iets anders dat je kwijt wilt?

Jazeker...wees een beetje lief voor elkaar! Probeer positief te blijven! Alles is tijdelijk! Een positieve vibe zorgt voor positieve mensen, positieve inzichten, positieve gebeurtenissen. Heb je nu even geen cent te makken, ziet het er helemaal klote uit, alles gebeurt met een reden en een beetje ondernemer rolt van het ene weer door in het andere. Het zal niet makkelijk zijn en misschien zelfs nog wel even duren, maar uiteindelijk moet je nooit vergeten.... POSITIVITEIT OVERWINT ALTIJD!  

deel op facebook deel op twitter deel op linkedin