Corona Cup: Tess & Timo / The Flying Dutchmen

De Corona Cup is een initiatief van EARTH Concepts en the Cityguys, om in deze lastige tijden positieve berichten de wereld in te brengen. De nominaties voor de Cup lopen zolang de crisis voortduurt. Na alle mooie inzendingen tot nu toe hebben we besloten dat iedereen een winnaar is, daarom lichten we de komende tijd de leukste initiatieven uit via deze korte interviews. Dus heb jij een prachtig, inspirerend, vrolijkmakende persoon, bedrijf of concept die in het zonnetje gezet verdient te worden? Nomineer deze dan HIER!

Tess Posthumus en Timo Francke hebben zoveel cocktail onderscheidingen dat het niet op deze pagina gaat passen. Een aantal jaar geleden openden Tess en Timo hun eigen cocktailbar genaamd 'The Flying Dutchmen', een cocktailbar die binnen een mum van tijd tot de beste cocktailbars van de wereld is gaan horen. Het gaat niet om zien en gezien worden, maar het is ondertussen ook uitgegroeid tot een platform voor cocktailliefhebbers waar je workshops kan volgen, cocktailsets aan kan schaffen, boeken kan kopen en meer. Onlangs openden de twee ondernemers ook nog eens hun nieuwe bar genaamd 'Dutch Courage Cocktailbar', een ode aan Jenever en Nederlandse likeuren.

Deze twee cocktail grootheden zijn, niet verrassend, meerdere keren genomineerd voor de Corona Cup. We hebben ze snel even gesproken over hun ervaringen van de afgelopen periode!

"In de Amsterdamse horecca is er in mijn ogen geen enkele ondernemer te vinden die in zoverre geen moment heeft berust in de situatie, en direct met nieuwe initiatieven gekomen is om zijn bar (Flying Dutchmen Cocktails) draaiende te houden, dit alles samen met zijn compagnon Tess."

"Respect voor deze twee toppers! Met name voor het snelle schakelen en starten met cocktail bezorging. Op zo'n korte termijn zoveel kwaliteit leveren op een noodgedwongen onorthodoxe manier verdient een compliment!"

"Na zulke harde maatregelen toch doorgewerkt en gestart met bezorging. Daarnaast hebben ze ook nog eens hun 2e cocktailbar geopend, en hebben ze zich met volle overgave ingezet voor de 'scene' door bv volle bak inzet te geven voor de Amsterdam Cocktail Week en Perfect Serve Barshow. Chapeau."

Wat was jullie eerste reactie na de strenge maatregelen?

De onlangs aangekondigde "lockdown lite" was voor ons aan de ene kant frustrerend omdat de horeca vrij eenzijdig gestraft werd, maar aan de andere kant was het iets makkelijker te accepteren omdat iedereen in hetzelfde schuitje zat. Met de vroege sluitingstijden werden vooral de bars getroffen, omdat wij normaliter natuurlijk pas na dit tijdstip beginnen te draaien.

We zijn gelukkig nooit gestopt met onze cocktailpakketten, dus we konden snel schakelen na de vroege sluitingstijden en totale sluiting van de horeca. We doen nu dingen die we nooit voor mogelijk hadden gehouden, en werken nu samen in ons team op een compleet nieuwe manier.

Wat was jullie hoogtepunt van de zomer? En wat was jullie dieptepunt?

Het hoogtepunt was dat we eindelijk onze 'Dutch Courage Cocktailbar' hebben geopend en dat we dit binnen no-time uit zagen groeien tot weer een succesvolle, maar bovenal heel erg gezellige bar. Voor ons was het dieptepunt de hittegolf, zonder terras is het natuurlijk enorm zwaar om te overleven na een lockdown.

Hoe blijf je zelf positief en hoe hou je de mensen om je heen positief?

Wij kiezen ervoor om vooral de successen te vieren en de mijlpalen te onderstrepen. We zijn vooral bezig met onszelf; we varen onze eigen koers en letten niet teveel op wat anderen allemaal aan het doen zijn. We zijn er van overtuigd dat je vooral dan de doelstellingen die we met z'n allen hebben afgesproken behalen.

Wat kunnen we van jullie verwachten de komende periode?

Van ons kun je vooral héél veel meer cocktals verwachten, overal, altijd! We gaan Zoom workshops geven, zijn bezig met Cocktail tools, tasting games en uiteraard express bezorging!

Is er nog iets dat je kwijt wilt?

Ik ben een voorstander om niet teveel naar anderen kijken en om vooral geen jaloezie te ontwikkelen. Iedereen heeft het moeilijk, alleen de een kan het wat beter verbergen dan de ander. Er is niks om jaloers op te zijn, we moeten elkaar juist steunen.
 

deel op facebook deel op twitter deel op linkedin