Corona Cup: Lucas Schopman / Ambassade Hotel & Haas en Popi

De Corona Cup is een initiatief van EARTH Concepts en the Cityguys, om in deze lastige tijden positieve berichten de wereld in te brengen. De nominaties voor de Cup lopen zolang de crisis voortduurt. Na alle mooie inzendingen tot nu toe hebben we besloten dat iedereen een winnaar is, daarom lichten we de komende tijd de leukste initiatieven uit via deze korte interviewtjes. Dus heb jij een prachtig, inspirerend, vrolijkmakende persoon, bedrijf of concept die in het zonnetje gezet verdient te worden? Nomineer deze dan HIER!

Lucas Schopman, Amsterdammer in hart en nieren, is Managing Director van het Ambassade Hotel, heeft een eigen koffiemerk, en heeft afgelopen zomer de horeca bij strandtent Haas&Popi op IJburg gerund. Deze energieke en positieve ondernemer is één van de meest genomineerde personen voor de Corona Cup. Lees snel verder wat hem de de afgelopen tijd bezig heeft gehouden, en de komende tijd bezig gaat houden!

"Voor mij is Lucas één van de meest positieve personen van de afgelopen periode geweest. Hij is constant bezig geweest met oplossingen en heeft mij, en de mensen om zich heen, echt enorm gemotiveerd om niet bij de pakken neer te gaan zitten"

"Het was heel vindingrijk hoe Lucas heeft bedacht om het personeel uit zijn 'stilstaande' hotel naar het strand van Blijburg te sturen. Deze kwaliteit en service waren wij IJburgers niet gewend, dus dit heeft onze zomer ook een beetje gemaakt."

"Lucas verdient deze cup, wat een BAAS! Delivery, staycation en een strandtent runnen met een oneindige energie."

Wat was je reactie na het horen van de eerste strenge maatregelen?

Doorgaan! Niet kijken naar wat er niet kan, maar kijken wat er wel kan. Het hotel hoefde niet dicht, dus we hebben (zoals we altijd doen) direct aangepast en geschakeld, we zijn niet anders gewend. Zo zijn we direct gestart met delivery & to-go en hebben we in de hele stad flyers verspreid (sorry voor de eventuele spam). Daarnaast hebben we gezorgd voor positiviteit zodat de gasten die er toch waren voor 100% in de watten werden gelegd, gewoon de échte Ambassade ervaring met bijpassende service. Een belangrijke motivatie was dat we onze eigen fantastische mensen gezond, positief en aan het werk wilden houden.

Wat was je hoogte- en dieptepunt van de zomer?

Ondanks de moeilijke tijd zijn er meer hoogtepunten dan dieptepunten geweest. Ik ben zo vrij geweest om even een opsomming te maken.

Hoogtepunten
- De hartverwarmende reacties van onze gasten
- Teamspirit en flexibiliteit van alle collega's in zowel het hotel als de brasserie en bij Koan Float
- De hulp die werd geboden door de eigenaren van Bar Piazza op het museumplein en Haas&Popi op IJburg, waar wij door konden draaien met onze mensen en waar wij onze bezorgservice konden uitbreiden.
- De eervolle vermelding door Tripadvisor als Nr1 hotel van Nederland 2020, in corona tijd travelers choice award, hulde aan het team en loon naar werken.
- Mooie recensie in het Parool over onze Brasserie Ambassade delivery service "nagenoeg perfect"
- De vele nieuwe contacten die wij hebben opgedaan door de operatie van een strandtent te draaien en de vele mooie events die wij dankzij vereende krachten hebben kunnen organiseren om zo toch veel mensen een leuke dag te bezorgen.
- Binnen de regels en maatregelen het maximale eruit weten te halen, trots op iedereen en niet stil gaan zitten, naamsbekendheid van de Ambassade groep vergroot

Dieptepunten
- ingezet op versoepeling vanaf 1 september, dat was wel een teleurstelling dat het strenger werd
- Vele collega's die het moeilijk hebben in de horeca en helaas, in mijn ogen, onterecht gestraft. Het ontbreken van maatwerk en daadkracht door de beleidsbepalers, rotte appels hadden gestraft moeten worden. Duidelijke maatregelen, had iedereen (gedeeltelijk) open kunnen blijven.
- De vele contracten die wij helaas niet kunnen verlengen
- En op persoonlijk vlak geen Ajax en geen festivals kunnen bezoeken

Hoe blij je zelf positief? En hoe hou je andere om je heen positief?

Als mensen mij vragen hoe het gaat, zeg ik FANTASTISCH. Dat brengt altijd een lach op het gezicht.

Mensen weten het nu wel, genoeg negativiteit overal, daar wil ik niks van weten. Het leven gaat door, ik kijk graag naar wat er wel kan in plaats van wat er niet kan! Genoeg te doen! Daarnaast moet je kijken naar hoe goed wij het hier hebben. Niet stil blijven zitten, want stilstand is achteruitgang, toch? "In a year from now we will see who was really working". Verder hart onder de riem steken bij mensen die het nodig hebben en vooral positief blijven. Het is een aparte tijd, aanpassen en doorgaan, kansen blijven zoeken en elke dag alles geven.

Wat kunnen we van jullie verwachten voor de komende tijd?

Heb je even? We gaan bijvoorbeeld de delivery nog verder perfectioneren. Ook zijn we bezig met veel nieuwe leuke deals en acties, zo kan je overnachtingen + diners in het Ambassade hotel boeken, of kan je onze heerlijke Cote de Boeuf thuisbezorgd krijgen voor een vriendenprijsje. Waar we lang mee bezig waren en heel trots op zijn is het volgende: op 30 oktober open we onze Books&Art winkel in de 9 straatjes (om de hoek van het hotel). Hiervoor werken we samen met Samsara en verkopen we ook Cobra kunst uit het hotel.

Daarnaast zijn we in het hotel bezig om bijvoorbeeld de vergaderzaal een make over te geven, deze komt vol te hangen met prachtige kunst en is van de laatste technische foefjes uitgerust. De eerste keer vergaderen is gratis! Wij zijn tevens opzoek naar een nieuwe locatie vanuit waar wij onze Ambassade bezorgservice kunnen draaien tips zijn welkom.

Ook zijn we bezig met het opzetten van een nieuw bezorgconcept dat Mokum Munchies gaat heten, brengen we een eigen Cava merk op de markt genaamd Espada D'Oro, en gaan we uiteraard door om zoveel mogelijk collega's te helpen door onze kennis en ervaring te delen; we staan ook altijd open om te kijken of kunnen barteren. Laten we elkaar vooral helpen!

En op de iets langere termijn zijn we weer bezig met het onderzoeken van een nieuwe locatie op IJburg en hopen we binnenkort een restaurant app te lanceren die gemaakt is voor de horeca ondernemers zelf!

Wil je nog iets anders kwijt?

Ik wil graag iedereen bedanken die ons de afgelopen tijd heeft geholpen, hartverwarmend! In het bijzonder wil ik de organisaties en leveranciers enorm bedanken voor het meedenken en helpen. En natuurlijk een groot dankwoord naar alle mooie mensen die ons team hebben versterkt op IJburg en met ons een mooie zomer hebben beleefd. Iedereen die ons heeft moeten verlaten; bedankt voor alles!

Shout-out naar alle clubs en evenementen organisatoren en aanverwante leveranciers die deze crisis on-evenredig hard worden geraakt.
Verder wens ik iedereen het beste, blijf positief en laat het me weten als ik iets voor jullie kan betekenen!

deel op facebook deel op twitter deel op linkedin